Úvod » Úspěchy klubu

Ohlédnutí za sezónou 2022/2023

publikováno 29.07.2023

Sezóna 2022/2023 na přelomu dubna a května skončila. Nyní, s odstupem více než dvou měsíců, se za ní ohlédneme. Jaká byla? Co playmakerům dala a vzala? A v čem se klubu zadařilo?

Pro FBC Playmakers Prostějov šlo o důležitou sezónu. Oddíl přihlásil dva týmy navíc, přišla řada nových hráčů. Ti stávající pak do ročníku nevstupovali už jako "zelenáči". Dalo se tak čekat, že herně a časem i výsledkově to bude znát. Velká očekávání byla z výše zmíněného důvodu u starších žáků, totéž ale platilo i u žáků mladších. U Áčka byl otazník, jak si povede po postupu. A veteráni? To byla naprostá neznámá...

Muži - "A" tým:

Očekávání, nadšení i otazníky. Tým vstupoval do Olomoucké ligy mužů po postupu v předešlém ročníku. Jak si povede o patro výš? byla nejčastější otázka. A jak bez hráčů jako Pepa Ťuik nebo Petr Heinisch, kteří skončili ze zdravotních důvodů? byla hned další. Tým nakonec vstupoval do sezóny s opravdu minimální soupiskou. Dokázal však z ročníku vytřískat maximum. Brzy totiž srovnal krok se soupeři a začal bodovat. Jednu chvíli pošilhával i po prvním místě. Na něj se sice playmakeři neprokousali, ale třetí místo bylo taky velkým úspěchem. Navíc okořeněné postupem, ke kterému na posledním, domácím turnaji nemálo hlasivkami přispěli i četní diváci. Nečekaně dobrá sezóna byla na světě..

Muži - "B" tým:

Rezerva mužů vstupovala naopak do sezóny poměrně početná. Zprvu tým průběžně bodoval, pak ale naopak vypadl z tempa, šestkrát za sebou prohrál a místy se dostávalo i na hádky hráčů kolem sestavy. Krizi však dokázali playmakeři ustát. Závěr sezóny se naopak mužstvu povedl, když v Lipníku a poté také v Kostelci předvedlo velmi dobré zápasy a týmové výkony. Velkým pozitivem bylo zapojení řady juniorů do zápasů a jejich stále rostoucí role v nich. Negativem a zklamáním naopak konečné umístění, které nebylo dvakrát lichotivé.

Veteráni:

Poprvé v historii klub založil také veterány. Do dresů playmakerů se tak oblékla znovu nejstarší generace hráčů, tedy například Míra Sedláček, bratři Fojti nebo střelec Dan Miczek. Tým hrál své zápasy na jižní Moravě. A až na dva soupeře, kteří byli výrazně nad jeho síly, v prvním ročníku obstál. Dokonce na výbornou: mužstvo se probilo až na třetí místo a tím získalo právo účasti na republikovém finále. V něm si ostudu neudělalo, hrálo přitom s takovými celky jako jsou třeba Black Angels. Naši hráči si tak zahráli i proti někdejším prvooligovým i superligovým hráčům. Skvělá zkušenost pro již zkušené plejery.

Junioři:

Po pauze klub znovu přihlásil juniory. Nicméně, sezóna se jim nepovedla. Náznak toho, že se nebude dařit, přicházel už s odchody hráčů. Přesun obránce Pepy Zedníčka ke konkurenci nebo Lukáše Víchy na marodku byly problémy, na které se nabalily další. Tým se podařilo jen zčásti doplnit, důležité byly některé příchody, od půlky ročníku třeba týmu vypomáhal gólman Pavel Plíšek. Mužstvo se nicméně ročníkem protrápilo, skončilo s velkým odstupek poslední a to pouze s jediným bodem.

Starší žáci:

Tým chtěl zapomenout na předešlou sezónu, ve které nezískal jediný bod. Tato měla být ale lepší, mnohem lepší. Mužstvo totiž bodovalo už na prvním turnaji s Hranicemi "B". I na dalších turnajích si vedlo poměrně slušně. Po rozdělení soutěže na silnější i slabší skupinu se Playmakeři ocitli v té slabší, patřili zde ale k nejlepším celkům. Své soupeře pravidelně poráželi a až na domácí turnaj v Kostelci si rozhodně neutrhli ostudu. Naopak: výkony šly nahoru, vše navíc podtrhl podařený závěr sezóny. Žáci nakonec zaznamenali solidních 22 bodů a jednotlivci velký posun vzhůru. Gratulace!

Mladší žáci:

Zde nebyla očekávání malá: tým měl počty i kvalitu odehrát velmi pěnou sezónu. Že má tým potenciál naznačil už velký turnaj v Pardubicích, který se uskutečnil ještě před začátkem turnajů soutěžních. Očekávání zčásti ročník naplnil: zejména začátek a úplný závěr sezóny se nesly v povedeném duchu. Tým si prošel krizí na prvním turnaji v Přerově. Paradoxně ve stejné hale, na Spartaku, naopak získal to, co do té doby neměl: týmového ducha. Od té doby playmakeři i přes prohry stále posouvali své výkony a hru směrem nahoru. Na závěr pak přišel velkolepý úspěch, když v posledním turnaji zapsali tři výhry a trochu nečekaně opanovali městské derby. Celková bilance? Devět výher, řada spokojených hráčů a hráček, spousta zážitků.

Elévové:

Tým čekala těžká sezóna: do mladších žáků doešla řada hráčů. A ty se povedlo nahradit jen částečně. První turnaje se týmu povedly, družstvo vyhrávalo a překvapovalo energickou hrou. Další už tak povedené nebyly. Zejména v době prázdnin přicházelo obrovské množství omluvenek, na místě tak byla improvizace a povolávání k hokejkám i bývalých hráčů. Závěr ročníku už byl lepší: turnaj v Šumperku se sice dvakrát nepovedl. Nicméně, tým se konečně podařilo doplnit a začalo se stavět na tom, aby další sezóna přinesla víc pozitiv.

 

 

Na závěr pak nabízíme souhrn toho, co se povedlo a co naopak ne:

ÚSPĚCHY

(#) podařilo se přihlásit více mládežnických týmů

(#) výrazně posílila a rozvinula mládež. Klub se přiblížil k historickému maximu počtu členů

(#) velkým úspěchem byl postup "A" týmu do Regionální ligy mužů

(#) podařilo se udržet stabilní a zároveň kvalitní zázemí pro tréninky

(#) klubu se trvale daří získávat více finančních prostředků z dotací, zejména z programu Můj klub, ale také z kraje. Klub opět podpořila obec Vrbátky

(#) dařila se práce na další generaci hráčů, někteří z nich ukázali potenciál na "A" tým

(#) podařilo se podruhé za sebou zorganizovat soustředění mládeže

(#) daří se nacházet mladé členy klubu, kteří jsou ochotni udělat něco navíc

 

 

NEÚSPĚCHY

(li) nedaří se získat více rozhodčích z řad členů klubu, za což klub dostává zbytečné pokuty

(li) nedošlo k přihlášení do Poháru České pojišťovny

(li) elévové se hlavně ze začátku potýkali s nedostatkem hráčů, místy vázla domluva na účasti na turnajích

(li) klub byl nucen po opakovaném navýšení výdajů (nájem, startovné, hráčské licence) zvýšit členské příspěvky

(li) místy vázla domluva na dopravě na tréninky a na turnaje

(li) dočasně nedocházelo k aktualizaci klubového webu

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Národní sportovní agentura podpořila Playmakery
I pro rok 2023 žádal oddíl FBC Playmakers Prostějov o podporu z dotačního programu Můj klub. A také letos byl úspěšný.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Co tě v uplynulé sezóně 2022/2023 nejvíce potěšilo?

  Postup Áčka do "regionu"
0 (0,0%)

  Postup veteránů na republikové finále
0 (0,0%)

  Solidní sezóna starších žáků
0 (0,0%)

  Založení veteránů
0 (0,0%)

  Poslední, vítězný turnaj mladších žáků
0 (0,0%)

  Něco jiného...
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery